Cuma, Kasım 13, 2009

hastayız teyzeleri.

evimizin kuzusu,kelebeği pervin yine acile taşındı dün gece 39.2 ateşle.bademcikleri şiş,burnu akıyor,ateşten gözlerini bile açamıyor,devamlı ayaklarında salla uyut beni modunda,ve zaten olmayan iştahı hepten terketti kızımı.
dün gece avicenna hastanesine acile götürdük,uzman çocuk doktoru her gece varmış o hastanede,burdan evimize yakın olan o koca bayrampaşa devlet hastanesinide kınıyorum,acile gitsen bir tane uzman hekim bulamıyosun,üstelik koskoca bayrampaşada bir tane bile özel hastanede yok şöyle tam teşekküllü,
neyse bu kısımlardan çok dertliyim aslında ama yazmayayım şimdi,doktor ilaçlar yazdı ,üç güne geçmezse tekrar gelin detaylı tahliller yapar iğneye felan başlarız dedi,inş.geçer,şifa bulur kızım.
bu arada evdeyken ben çok fena hasta oldum beni doktora götürün diye sayıklayan,üstelik doktor amcaya söyleyin bana iğne versin diyen o pervin sanırım doktor amcamızın enine boyuna cüssesini görünce biras ürktü:P
ne diller döktük ama açmadı ağzını,mecbur kaldık bizde iyiliği için sedyede kol ve bacaklarını tutmaya,çok ağladı ama üzgünüm,doktorun bakabilmesi için yaptık öyle canım kızım.
doktorla olan diyoloğumuz ilginçti yalnız;ilk girdik odaya daha muayeneye başlamadan soruyo doktor peşpeşe soruları:
-evde hangi ilaçlarınız var,en son ne zaman ilaç aldı,hiç ilaç verdinizmi,herhangi bir müdahale yaptınızmı(soğuk duş aldırmak gibi)
bizim cevaplar şöyleydi;
-uzun zaman önce doktora gittiğimiz için evdeki ilaçlar bitmiş,hiç ilaç yok evde(bulunsa iyi olurdu ama koşturmacanın içinde kim bakıyo ilaç kutusunun içine normal zamanda),hiç ilaç verilmedi,biz ikimizde çalıştığımız için iş dönüşü ateşinin gittikçe arttığını farkettik,daha geç olmadan kaptık geldik çocuğu,
yaa işin espirisi bi yana,üzüldüm ben aslında bu sorular karşısında,ilgisiz vede beceriksiz gibi hissettim böyle tuhaf bi duygu bastı içimi,
işte öyle dün geceki ateş bugünde devam ediyor,sabah namazdan sonra ılık bir duş aldırdım,annemlerde şimdi,
ve ben kızım ateşler içinde yanarken,nazlanmak ve teselli bulmak için isteği annesinin kucağından onu mahrum bırakarak işyerindeyim yine,bugün aradım telefonda başladı ağlamaya,sen nere gittin anne diye,daralan içim dahada bir düğüm bağladı boğazıma.
az kaldı kızım az kaldı annen öpüp koklayacak seni doyasıya,ve istediğin zaman sarılacaksın sıkıca boynuna annenin,Allah'ın izniyle,
çoğu gitti azı kaldı..

5 yorum:

Gelin Ayşe dedi ki...

cok gecmis olsun annesi. Kiyamam onlara. Hic hastalanmasinlar, biz hastalanalim onlarin yerine.

tugbatugba dedi ki...

canım arkadaşım çok geçmişler olsun.. inşaallah pervinc,k en kısa zamanda iyileşir... avicanna hastanesi kaliteli bir hastane iyi bir tercih..

ZEZE İLE UCİ dedi ki...

ÇOK ÜZÜLDÜM PERVİŞEEE ALLAH ŞİFA VERSİN.
ÖPÜCÜK GÖNDERELİM SEVGİ DOLU ZEZE VE BEN İYİLEŞSİN PERVİŞŞ.
EN ZOR AMA EN ZOR ÇALIŞAN ANNE ANII KIZINI /OĞLUNU NEYSE HASTA HASTA BIRAKIP İŞE GİTME ANIII ÇOK İYİ BİLİYORUM. AMA İNSAN YILLAR GEÇİNCE ALIŞIYOR İLK ZAMANLAR DAHA DA ZORDU BENCE..

nevbahar01 dedi ki...

canım benim yaa inş. benokuyana kadar pervin iyi olmuştur. Allah acil şifalar versin...

KelebekGibi dedi ki...

Cok gecmis olsun canim, umarim simdi birkac gün aradan sonra cok iyidir.
Biz ilk ateslenmeyle götürmüyoruz doktora, suanda kizimda atesli yatiyor :( Bugün basladi bakalim..Ben evde hangi ilaclar var yok cok bakarim, tarihleri gecenleri temizler yenilerini alirim. Cünkü ani bir durumda ilk olarak uygun bir ilaci vermeyi deniyoruz ve gecmezse doktora.
DOktorda zorla tutmaniz bir dahaki doktor ziyaretlerinizi zorlastirabilir diye düsünüyorum :S
Kizimda 1 yasinda falan doktordan korkmaya baslamisti hem doktoru degistirdik hemde doktor oyuncagi alarak bolca oynadik evde ve aynilarinin doktorda uygulacagini bilip hazirlikli gitmis oldu, artik severek gidiyor doktora, sadece asilarda bayagi bir gergin oluyor ve biraz agliyor.
NEyse yazdimda yazdim gene, belki sizede kolaylik olur diye söyledim doktor oyuncagi fikrini :)
Sevgiler