Cumartesi, Haziran 13, 2009

pelmeni (пельмени )

bugün uzun zamandır ara verdiğim yemek konusunda farklı bir lezzeti paylaşmak istiyorum.Pelmeni,Rusya `nın milli yemeklerinden olup Türkiye`deki mantı benzeri yiyeceğe verdikleri ad. Rus Pelmeni'leri aslında dünya mutfaklarının çoğunda değişik isimler altında yapılan yemek türüdür. zorluk derecesi orta hallice olan çok lezzetli bir tarif,yapmak isteyenler için tarifini paylaşıyorum,afiyet olsun efendim yiyenlerede,ben şimdi yiyemediğimin fakiriyimya hani(diyette olduğuma)bari yapıp yiyemesemde paylaşiyim dimi ama:)
içindekiler
1 yumurta
Göz kararı un
Su
Tuz
İç Harcı İçin :
300 gr kıyma
1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
Tuz
Karabiber
Sosu İçin :
Smetana (kaymak, yoğurt, mayonez veya sevdiğiniz diğer soslar da olabilir)
hazırlanışı
Hamur malzemelerinden hafif yumuşak bir hamur açın ve dinlenmeye bırakın. İç malzemelerinden çiğden bir harç hazırlayın.
Açtığınız hamurdan kesme kalıpları veya bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edin. Harcı yuvarlağın ortasına yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın. Yarım ayın iki ucunu birleştirin ve Pelmenileri hazır hale getirin.
Pelmenileri sadece tuzlu suda pişirebileceğiniz gibi, et, tavuk suyu veya soğan ya da diğer sebzeler katılmış kaynar suda da pişirilebilirsiniz.
Pişen Pelmenileri servis tabağına alarak seçtiğiniz sosla servis yapın.

1 yorum:

KelebekGibi dedi ki...

Manti gibi evet, leziz birsey olmali ;)