Pazartesi, Ocak 18, 2010

"diyet"dedikleri şey,sabır öğüten bir değirmen bende..

tam bir yıl oldu diyetisyene başlayalı,çok fazla bu konudan bahsetmek istemedim bu geçen bir yıl içinde aslında ben..yani yüzeysel birkaç bişey dışında ayrıntılı anlatmak istemedim hissettiklerimi.
bugün bu yüzleşmeyi yapmaya karar verdim burda,önce şunu söylemeliyim ki,geçen bir yıl için geriye dönüp bakarsam,beni bu diyet noktasında sevindiren hatıralarım olduğu gibi,geçmişe takılıpta şu ana döndürmeyecek hayal kırıklıklarımda oldu,yani diyet listeme uyup güsel güsel kilo verirken ben,yaz dönemi sonrası ve devam eden süreçte,içsel sıkıntılar yaşadım,ve kendimi güçsüz hissettiğimde ne yapıyorsam yıllardır,yine aynı yönteme başvurdum,"tatlı ve abur cubur"dünyasında kaybettim kendimi de diyebilirim.
üç,dört ay kadar,saldım kendimi resmen.ve verdiğim 21.5 kilonun 4-5 kilosunu geri aldım,ve bu beni dahada kötü hissettirdi,ama bişeye başlamıştım ve ne kadar yersem yiyim,çözümü bu olmadığı için iyi olamıyordum,ve böyle devam edersem aslada iyi hissedemeyecektim kendimi.
bu yüzden yeni bi başlangıç yapmaya karar verdim,tıpkı bir yıl önce bugün verdiğim gibi bir karar,ve kararlılıkla yani bir diyet programına daha başlıyorum.
ilk diyete başlarken birçok faktör olmuştu beni diyetisyene gitmeye teşvik eden,şimdiyse size çok basit gelebilir ama beni çok etkileyen bir güsel söz vesile oldu bu yeni başlangıç isteğime,bu sözü sizlerlede paylaşmak istiyorum aslında;
"Yasamimda edindigim en büyük bilgi şu'dur.
Kendi kendine yardim etmeyi bilmeyene hiç kimse yardim etmez.(Pestalozzi)"
evet kendime yardım etmeye karar verdim bikez daha,ve bugün başladım Allah'ın izniyle,yine sabır ve istikrarla aşacağım sıkıntılarımı,ve siz yanımda olmaya devam edin emi:)
tv'de bi programda ismini hatırlayamadığım yabancı bi doktor şöyle demişti(ciddi kilo problemi olan ve hayatı boyunca bundan kurtulmaya çalışıp,başaramayan kişilerin biçoğunun psikolojik bir nedeni var yemek yemelerinin altında yatan,bunu bulup çözmek gerek demişti,şimdi düşündümde sanırım haklı biçok yönüyle bakınca,eğer bendeki problemi bulmuş ve yüzleşmiş olmasaydım,bu süreçte bukadar karalı ve casur hissedemeyebilirdim kendimi diye düşünüyorum.
neyse,bu yazı uzar gider,görelim bakalım,zamanla neler olacak bu diyet maceramın ikinci raund'unda :)

2 yorum:

nevbahar01 dedi ki...

ay canım maşallah yaa ne kadar iyi vermişsin sen21,5 kiloyu az görmüyosundur inş. süper biiş başarmışsın helal sana. ben de sen bahsetmeyince çok merak ettiğim halde soramıyordum. darısı başıma çok aldım ben de yaa:(
herkes almışsın deyince de sinir oluyorum. soruyormuyum ki söylüyorsunuz di mi ama:) ben sorarsam söyleyin fifrinizi ama nerdeeee herkes neolmuşsun böyle deyip duruyor:( ay senin adına çok sevindim kararlarını tüm şiddetimle destekliyorum:) dua et bana ben de böylebir karar alayım. kocuman öptüm seni...

KelebekGibi dedi ki...

Ooo verdigin kilonun bu kadar cok oldugunu bilmiyordum maasallah, bayagi basarmissin zaten. Ama hedefindeki kilona gelmen daha önemlidir tabiki senin icin ;)
Kararli bir sekilde yola devam etmene sevindim ;)
Yeni bir resim isterim :P