Çarşamba, Ocak 07, 2009

10 muharrem.

Hicri yeni yılınızı, Muharrem ayınızı ve Aşure gününüzü tebrik ederim. En samimi duygularımla , yeni güzelliklerin ve mutlulukların başlangıcı olan Aşure gününün; inananların maddi ve manevi arınmasına, ülkemiz ve insanlığın kurtuluşuna, sevgi, huzur ve barış iklimine kavuşmasına vesile olmasını dilerim.
Asure günü neler yapilabilir?
*Aşure günü oruç tutmak sünnettir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Aşure günü oruç tutanın, bir yıllık günahları affolur.) [Müslim, Tirmizi, İ. Ahmed, Taberani]
*(Aşure günü oruç tutan o yıl tutamadığı [nafile] oruçlarının sevabına kavuşur.) [Deylemi]
*(Aşure günü bir gün önce, bir gün sonra da tutarak Yahudilere muhalefet edin.) [İ.Ahmed]
*[Yalnız Aşure günü oruç tutmak mekruhtur. Bir gün öncesi veya bir gün sonrası ile tutmalı!]
*Sadaka vermek sünnettir, ibadettir. Hadis-i şerifte, (Aşure günü, zerre kadar sadaka veren, Uhud dağı kadar sevaba kavuşur) buyuruldu. (Şir’a)
*Çok selam vermeli. Hadis-i şerifte, (Aşure günü, on Müslümana selam veren, bütün Müslümanlara selam vermiş gibi sevaba kavuşur) buyuruldu. (Şir’a)
*Eve ufak tefek erzak alinirsa, bir sene evde bereket olur. Çoluk çocuğunu sevindirmeli! Hadis-i şerifte, (Aşure günü, aile efradının nafakasını geniş tutanın, bütün yıl nafakası geniş olur) buyuruldu. (Beyheki)
*Bu gün gusledenler bir sene ufak tefek hastalik görmezler.
mailime gelenlerden eklemek istedim,bu günün güzelliğine dair birkaç cümle..

1 yorum:

nevbahar01 dedi ki...

hiç birini yapamadım malesef:(
sadece 10 kişiye sevap verdim. Allah tan annem yaptı hepsini ve alışverişi de. ilk defa bu 10 muharremi böyle geçirdim. Sanırım dini nikahımın kıyıldığı gün olmasından hüzünlü ve kızgındım:(