Cuma, Kasım 28, 2008

pervinimden notlar.

bu akşam biras kızımdan bahsetmek istiyorum,zira epey bi zaman geçmiş gibi sanki ondan bahsetmeyeli,aslında sık yazsam iyi olur,hafızada kalmayan anılar burda yerini alır,kızımda yıllar sonra okur inş. bunları:)öyle planlanmış bişeyler yok aklımda hatırladıklarımı plansızca sıralamak istiyorum.
#sabahları yatağından ağlamadan kalkar ve biz kahvaltı yaparken genelde gözlerini ovuşturarak yüzündede uyku mahmurluğuyla karışık gülümseyen bir ifadeyle girer mutfağa,elini yüzünü yıkadıktan sonra,bizimle beraber maaşallah hiçbişeycikleri ayırt etmeden bi güsel kahvaltı yapar,en çokta deetin(zeytin)sever,küçük çatalıyla önüne sıraladığım zeytinleri salatalık dilimlerini,kaşar peyniri bi güsel yer,benim aksime çayı sever kızcağazım:)
sonra şükür yapar,ellerini yıkar,(kesinlikle ellerini pis tutmak istemez,yıkayamasada mutfaktaki sarı bezi bulur ellerini siler)#diş fırçalarınada bayılıyo babası ona küçük bi tane almış,dişlerini fırçala kızım dedikçe daha bi gayretli fırçalar:)#dün ilk defa pijamasını kolaycana kendi başına giydiğini farkettim,belki daha öncede yaptı bilemiyorum ama dün dikkatimi çekti,aferim dedim diye bide şımardıki,artık kendi aramızda konuştuğumuz şeyleri bile havada kapıyor,#bazen anlamasın diye eşimle kuş dili konuşuyoruz:) #altı dolu olduğu zaman rahatsız oluyo ve çişş diyo,altına yaptınmı kızım diyorum,yaptım diyo:)(bide yapmadan söylesen daha iyi bişey olcak gibi)#uyurken üstünü örtmeyi hiç sevmez,uyku düzeni güsel maaşallah ama biras sıkı örtiveriyim kıpır kıpır açana kadar kıvranır,zaten yatağı dolana dolana uyuyo,geçen emzirirken yanına uzandıydım uyuya kalmışım,gece ayaklarımı uzattım bişey var ayaklarımın altında,bi baktım,pervin,nerdeyse düşecek yere,nasıl gittin oraya ööle be uşak:)
#genelde oyuncaklar yerine mutfak çekmecelerini boşaltır,buzdolabının kapağını açtığım zamanlarda fırsattan istifade ketçap mayonez şişelerini kaçırır içeri:)#resim çektiğim zamanlar hemen peemin demeye başlar,resmine bakacakmış,#ilk kez annane dedi kızım,bunuda not düşiyim:)okadar güsel söylediki(teyze amca yenge hala bunları zaten çıkarabiliyo ne zamandır maaşallah)#geçen gece babası arkadaşıyla konuşuyodu telefonda,bizimki alo demeye aldı telf. adamı beklemeye almış ve hemen peşinden babasının diğer telf aramış,iki dakkanın içinde:)^#kediler köpekler kuşlar bayılıyo onlara,sabahları bazen camın önüne kuşlara mama bırakıyo,,kedileri görünce pişi pişi yapıyo(eliyle şeklinide yapıyo bööle psi psi gel:)#geçen gün gittiği doktordan sonra gece bi kere çığlık attı,bide uykusunda korkulu bişeyler görür gibi konuştu:( bu arada tahlillerinde biras kansızlık çıktı,yani çapa ya gidecez bigün sanırım,eğer demir eksikliğindense(demir ilaçları verecekler sanırım,akdeniz anemisi taşıyıcısı ise hiçbi ilaç yok)öyle işte daha yazarım belki ama okuyanalrıda sıkmamak lazım dimi,sevgiler herkesçiklere:D
notcuk*(resimde üzerinde gözüken hırka eşimin bebekliğinden:)

4 yorum:

narincir dedi ki...

aman da aman o hirkayi babasi oyle tombul tombul giyiyordur, aman da nasil yakismis benim taze tavsanima. e bu kiz bana cekmis ben de seviom zeytini. bisey cikmaz insallah.selamlar...

KelebekGibi dedi ki...

Insallah kansizligi basit sekilde gecer canim, öncelikle saglik istiyor insan, Allah onlara büyük hastaliklar vermesin!
El yikama, dis fircalama, pijamasini giyme.. gibi aliskanliklari cok güzel, maasallah, bizim kiz bu konularda tembel biraz, ben yikayalim demesem aklina gelmez, yemek yerken cok bulastirir heryerine sürer, birde agzini koluna sürme aliskanligi edindi kresten mi ögrendi bilmiyorum, herzaman ilk kollari pislenir yaa!
Birde kizinin babasinin hirkasini tasimasi cok güzel:) Babasi sevinir:)
Sevgiler size:)

ZEZE İLE UCİ dedi ki...

CANIM BENİM YA NE TATLI MAŞALLAH. PERVOŞŞ KEŞKE YAKIN OLSAN DA TEYZECİMM ÇAY İÇSEK BERABER ZEZEYEDE SÜPER ARKADAŞ OLURSUN. .
BİTTİM BEN O HIRKAYA NE GÜZEL SAKLAMIŞŞLAR YAA NE GÜZELL İNSAN İÇİNİ ÇEKİYO VAY BE DİYEE.SEVGİLER CANIM ALLAH NAZARDANSAKLASIN

Haccecan dedi ki...

üstten aşağıya okuyarak yorum bırakıyorum, biraz önce koca, şimdi çocuk...
offf off yaramı yine deştin :)))
Allahım inşallah kısa zamanda banada nasip eder hayırlı evlatlar...
Allah seni, eşini ve yavrunuzu korusun...