Cuma, Eylül 19, 2008

Online maklube :D


üniversitede kaldığımız öğrenci evlerinin ve hoş sohbetlerin vazgeçilmez lezzeti maklube, artık internet ortamında. Ortadoğu kültürüne ait bir yemek olan maklubenin hazırlanışının zor olması Selçuk Yavuz isimli girişimciyi bir arayışa yöneltmiş.(www.maklube.com)

Malzemeler (10 kişilik) 1,5 kg pilavlık pirinç 1 kg kuzu eti 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tuz 4 büyük patates 1 konserve (bezelye, patlıcan, bamya…) 250 gr antepfıstığı Çoban salata Yoğurt Bir tutam maydanoz Baharatlar (Kekik, karabiber…) Yapılışı Pilav yapılıyor. Et, kuşbaşı kesilerek kavruluyor. Etler kavrulduktan sonra bezelye ile karıştırılıyor. Patatesler halka halka doğrandıktan sonra yağda kızartılıyor. Bunlar hazırlanınca tencerenin en altında patates olmak üzere alttan üste sırayla kavurma, pilav, patates olarak sıralanıyor. Üzerine biraz et suyu ilave edilerek 10 dakika kısık ateşte tutuluyor. Servise hazır hale gelen yemek, tepsinin ortasına ters çevriliyor. Maklubenin en önemli kısmı tepsiye çevrilen tencere içindeki pilavın kalıbını bozmamak! Pilavın kenarları çoban salatası ve yoğurtla süsleniyor. Yemek hazır!

(üniversite yıllarımı hatırladım şimdi,tadı damağımda hala o yıllarda ablalarımızın yaptığı bizimde yediğimiz maklubelerin:D,biz bi kat pilav,bi kat patates,havuç,tavuk eti,her kat arsına pilav koyarak yapardık,,yapan usta güsel yaparsa harika bişii bu yaa,aklıma getirdiler şimdi iftar vakti bak,,,

3 yorum:

Gelin Ayşe dedi ki...

of of of ablaaa bu çok nefis görünüyooor. Hemen verdigin linke tıklıyorum.

nurcan dedi ki...

bayıldımm yaaaa
ramazan ramazann bu yapılır mı yahuuuu... aslında ben de uzun zamandır tarifini arıyordum. değişik bir lezzett...

nevbahar01 dedi ki...

geçen aynı linke ben tıklayıp oruç oruç azğımı sulandırmıştım. hatta paraya kıysam sipariş verirdim, ama kıyamam ki:)))))